Jelovnik koji imate pred vama je kaleidoskop kroz koji se prelamaju svetla zaboravljenih tradicija i savremenih tendencija.


our-chef-chef
our-chef-chef

U našim jelima se proteže tumačenje balkanske duše, autentična slow food filozofija koja koristi obilje autohtonih namirnica, pomaže samoodržive poljoprivredne zajednice, i blisko sarađuje sa travarima i gljivarima. U hrani je zapisan kod jednog naroda kroz vekove, jela koja su pripremali su ujedno i svedočanstvo formiranja njegovog kulturnog identiteta. Kroz miks raznih ukusa na tanjiru proživljavaju se sudari civilizacija koji se odvajkada odvijaju na Balkanu, u ritmu kola se nepresteno kreću u zatvorenom krugu i podstiču nas na pokret i duhovno sjedinjenje. Zaboravljena pića i poslastice strpljivo čekaju da budu ponovo otkrivena i odenuta u savremeno ruho, da išetaju iz priča prošlih generacija sa kojima smo se mimoišli u užurbanom hodu i da nas podsete na večne plemenite vrednosti, odanost plodovima zemlje sa koje potičemo, porodici i prijateljima.

Pred vama je jelovnik iz koga se uči i spoznaje šta znači potencijal jednog bajkovitog regiona, odrastanje jednog jela iz skromnih korena bakine kujne do sofisticirane interpretacija svetskog kulinarstva. On je priča sa velikim P, uz čija jela se priča i o kojima se nakon boravka u restoranu dugo prepričava. Priča koja je tek počela i koju ćemo stalno dopisivati.

Za vas kuva i ukuse kreira Saša Mišić