Doručak
Omlet sa povrćem
3 jaja, puter, praziluk, paprika, šampinjoni, čeri paradajz, miks zelenih salata
Omlet sa šunkom i kačkavaljem
3 jaja, puter, praška šunka, kravlji kačkavalj, krem sir, čeri paradajz, miks zelenih salata
Omlet sa slaninom i kačkavaljem
3 jaja, puter, slanina, kravlji kačkavalj, krem sir, čeri paradajz, miks zelenih salata
Omlet sa gravlaksom od lososa
3 jaja, puter, vlašac, krem sir, miks zelenih salata, gravlaks od lososa
Omlet sa njeguškom pršutom
3 jaja, puter, njeguška pršuta, vlašac, krem sir, miks zelenih salata
Jaja sa slaninom
3 jaja, slanina, projica sa sirom, sirni namaz, paradajz, čeri paradajz, miks zelenih salata
Jaja sa dimljenom kobasicom
3 jaja, dim. kobasica, projica sa sirom, ajvar, kajmak, krastavčići, goveđa pršuta
Komplet lepinja
Jaja, lepinja, kajmak, kravlji kačkavalj, goveđa pršuta, kiseli krastavčići
Tortilja sa piletinom
Pileći file, grilovano povrće, dresing
Tortilja sa njeguškom pršutom
Njeguška pršuta, kačkavalj, papričica, paradajz
Slane priganice
Sa kajmakom, krem sirom i ajvarom
Slatke priganice
Sa kremom, džemom od kajsije i medom
Kačamak
Kukuruzno brašno, pančeta, kajmak i kravlji sir
Izdvojeno iz karte pića
Espresso sa ili bez mleka
Čaj set
Jogurt 0,25l
Limunada, cedjena jabuka 0.33l
Cedjena narandža 0.33l
Hladno cedjena malina
Napomena: Doručak se poručuje najkasnije do 11:45 sati.
Hladno predjelo
Daska Niš
Peglana pirotska kobasica, duvan čvarci, ajvar, punjena babura sa sirom, 260 gr
Daska Stambolijski
Njeguška pršuta, goveđa pršuta, pančeta, marinirano povrće, 260 gr
Daska delikatesa Stambolijski
Domaći dimljeni juneći ramstek, domaći dimljeni svinjski vrat i pečenica, suve smokve, suve šljive 180 gr
Daska Balkanskih sireva
Kravlji sir, ovčiji sir, kravlji kačkavalj, ovčiji kačkavalj, masline, 260 gr
Koziji sir sa plesnima
Odležali koziji sir u hrastovoj kori, 115 gr
Tartar biftek
Najfinije juneće meso, začinjeno sa 13 vrsta začina, sa puterom i tostiranim hlebom (krekerima)
120 gr
Tartar losos
Losos egzotično začinjen na guhkamoli sa konkase paradajzom i pireom od limuna sa tostiranim hlebom (krekerima)
120 gr
Juneci karpaćo
Marinirani juneći file na miksu zelenih salata sa mariniranim tikvicama, sa pinjolama i pestom od sušenog paradajza
300gr
Toplo predjelo
Rižoto s povrćem
Miks povrća, arborio pirinač, puter, parmezan 330 gr
Rižoto sa biftekom
Juneći biftek, pirinač, demiglas sos, puter, parmezan 330gr
Rižoto sa miksom šumskih pečuraka
Vrganj, lisičara, bukovača, šampinjoni, arborio pirinač, puter, parmezan 350 gr
Pirotski đubek
Grilovani sir na miksu zelenih salata, 250 gr
Miročki sir škripovac
Grilovani mladi kravlji sir sa sušenim brusnicama 200 gr
Supe i čorba
Teleća čorba na staroplaninski način
Teleća čorba, crni luk, šargarepa, celer, pavlaka, jaje i začini, 350 ml
Goveđa supa sa povrćem
Šargarepa, celer i domaća rezanca, 330 ml
Potaž dana
Šargarepa, celer, domaća rezanca 300 ml
Domaća testenina
Testenina sa lososom
Losos, čeri paradajz, pinjole, tikvice, masline, začin 400 gr
Domaća pasta sa dimljenim vratom i čvarcima
Dimljeni vrat, duvan čvarci, praziluk 400 gr
Testenina dana
Dnevna ponuda – pitati konobara 400 gr
Riblji specijaliteti
Tuna stejk sa ili bez korice od susama na pireu od celera sa začinskim sosom
Tuna stejk 300 gr, pire od celera 120gr
File lososa sa ili bez hrskave korice od korijandera i bibera sa pireom od graška
Losos 300gr, pire 120 gr
File orade sa povrćem na puteru ili rižotom od graška
Filet orade 200 gr, povrće 180 gr
File brancina sa povrćem na puteru ili rižotom od graška
File brancina 200gr, povrće 180 gr
Gambori na žaru sa crnim rižotom
Gambori 270 gr, rižoto 120 gr
Posna i vegeterijanska jela
Povrće pripremljeno Sous Vide tehnologijom kuvanja
180 gr
Grilovano povrće
300 gr
Začinski krompir iz rerne
300 gr
Rižoto sa povrćem
Miks povrća, pirinač paradajz sos 330 gr
Kinoa salata
Kinoa, jabuka, paprika, crveni luk, rukola, limun dresing, 250 gr
Preporuka šefa kuhinje
Teletina Sous Vide
Mlada teletina pripremljena Sous Vide tehnologijom kuvanja na niskoj temperaturi vode u sopstvenim sokovima, zapečena na puteru na podlozi od batat pirea sa krančom od badema i demiglas sosom, 400 gr
Sporo kuvane jagnjeće grudi
Jagnjeći biftek obavijen grudima sporo kuvan u sopstvenom soku na niskoj temperaturi vode, zapečen na puteru sa jagnjećim sosom na bazi anisa, krančom od lešnika na pireu od celera, 400 gr
Gambori Pil Pil
Očišćeni gambori prženi u vrelom maslinovom ulju sa belim lukom i dimljenom tucanom paprikom, servirani sa prepečenim hlebom
Pačiji batak sa pireom od batata
Konfitirani pačiji batak i karabatak
Jelo po porudžbini
Natur biftek
Posebno odabrani juneći odrezak sa povrćem na puteru, 300 gr
Peper stejk
Posebno odabrani juneći odrezak sa prelivom od tri vrste bibera, 350 gr
Biftek “Stara planina”
Posebno odabrani juneći odrezak sa sosom od suvih i svežih pečuraka sa Stare planine, 350 gr
Biftek u ulju
Odležali juneći biftek u hladno ceđenom ekstra devičanskom maslinovom ulju sa začinskim biljem, 350 gr
Odrezak junećeg filea kako ga Filip voli
Marinirani juneći file na salati od rukole i čeri paradajza, 350 gr
Karađorđeva šnicla
400 gr
Pileći file u sosu od parmezana
350 gr
Pileći file
Pripremljen Sous vide tehnologijom kuvanja sa povrćem na puteru, 300 gr
Ćureći file
Pripremljen Sous vide tehnologijom kuvanja, sa pireom od kukuruz šećerca i egzotičnim sosom, 300 gr
Specijaliteti kuće
Jagnjetina ispod sača
Jagnjetina 300 gr, krompir iz sača 120 gr
Teletina ispod sača
Teletina 300 gr, krompir iz sača 120 gr
Svinjski vrat u medovini
Pečenje od svinjskog vrata sa medom i pivom, 300 gr
Dimljena butkica
U sosu od kajmaka i rena sa začinskim krompirom 350 gr
Pljeskavica Stambolijski
Juneće meso 330gr, duvan čvarci 50gr, kravlji kačkavalj 100gr, prazi luk
Jelo sa roštilja
Punjeni svinjski file
Punjeni svinjski file sa kačkavaljem i slaninom 300 gr, krompir 100 gr
Pljeskavica
Juneće meso 300 gr, krompir 100 gr
Ćevapi
Juneće meso 300 gr, krompir 100 gr
Leskovački uštipci
Juneće meso 300 gr, krompir 100 gr
Domaća svinjska rebarca sa kajmakom, dimljena na bukvi
Domaća dimljena svinjska rebarca iz naše pušnice 300 gr, začinski krompir 120 gr
100% juneća, domaća dimljena kobasica
Domaća kobasica dimljena u našoj pušnici od 100% junećeg mesa bez dodatih aditiva 125 gr, začinski krompir 120 gr
Prilog
Povrće pripremljeno Sous Vide tehnologijom kuvanja, završavano na puteru
180 gr
Grilovano povrće
300 gr
Začinski krompir iz rerne
300 gr
Rižoto sa povrćem
Miks povrća, pirinač, paradajz sos, puter, parmezan 330 gr
Pomfrit
250 gr
Pire krompir
250 gr
Salata
Moravska
Srpska
Šopska
Grčka
Kupus
Vitaminska salata
Miks zelenih salata
Belolučana
1 kom
Papričica u ulju
1 kom
Salata obrok
Biftek salata
Obrok salata sa mariniranim junećim biftekom, miksom zelenih salata, rukolom, bif dresingom i konkaseom, 360 gr
Salata sa grilovanom piletinom
Salata sa grilovanom piletinom na miksu zelenih salata, sušenim paradajzom, hrskavom slaninom i parmezanom, 340 gr
Salata "Balkan"
- za dve osobeCvekla sa kozijim sirom i orasima na misku zelenih salata, 260 gr
Kinoa salata
Kinoa, jabuka, paprika, crveni luk, rukola, limun dresing, 250 gr
Dečiji meni
Jagodica Bobica
Pasta bolonjez
Pera Ždera
Pljeskavica i pomfrit
Patak Dača
Pileći pohovani komadići sa pomfritom
Duško Dugouško
Ćevapi i pomfrit
Hleb i pecivo
Domaća lepinja bez aditiva
120 gr
Projica sa sirom
120 gr
Slani hrskavi štapići
150 gr
Naša mala poslastičara
Ljubav na prvi pogled
Gospodin Čokoladni
Lepi Džoni
Trileće
Bledska krempita
Limun tart
Naša torta
Danilov izbor
Baklava na Sašin način
Palačinke
Snežni ananas
Vegano kolač
Aperitiv
Martini bjanko draj
Martini bjanko
Martini roso
Kampari
Jegermajster
Gorki list
Ramacoti
Uzo 12
Džin
Bombaj safir
Viski
Džoni voker red
Džoni voker blek
Džoni voker gold
Džejmison
Džejmison 12 g.
Čivas 12 g.
Čivas rojal salut 21 g.
Singl malt
Lafrog 10 g.
Glenlivet 12 g.
Lagavulin 16 g.
Burbon
For rouzes
Džek Denijels
Džek Denijels singl barel
Konjak
Kurvazije V.S.O.P.
Kurvazije IKS.O.
Henesi fajn konjak
Henesi IKS.O.
Brendi
Vinjak 5
Vinjak IKS.O.
Metaksa 7*
Votka
Absolut
Grej gus
Ivan Grozni
Tekila
Olmeka bjanko
Rum
Bakardi superior
Havana klub 7
Havana klub 3
Rakija
Viljamovka “Stambolijska”
Loza “Stambolijska”
Dunja “Stambolijska”
Jabukovača “Stambolijska“
Loza 13. jul
Stomaklija
Lincura
Mastika
"Baraba" - loza
"Baraba" - rakija od kajsije
Stara sokolova rakija
Medova rakija "Jezdić"
Viljamovka barik - destilerija Monogram
Deda Paunova rakija od šljive - 12g
Šljiva "Jelički dukat"
Uteha naša - destilerija Pod mirnim krovom
Dunja stara pesma 5 g.
Deda Paunova rakija od šljive - 18g
Rakija od maline - destilerija "Zarić"
Stara sokolova šljiva 12 g.
Pivo
Točeno
Točeno
Pilsner Urkel Plzen
Hajneken
Niško
Paulaner - vajs bir
Kozel tamni
Likeri
Aperol
Arčers
Amareto
Malibu
Limonćelo
Bejlis
Gazirani sokovi
Koka kola
Koka kola zero
Kokta
Fanta
Sprajt
Biter lemon
Tonik voter
Negazirani sokovi
Domaći kašasti sok 100% prirodan bez šećera,od višnje, kupine, maline
Jagoda, jabuka, narandža, breskva, borovnica, kajsija
Sveže ceđeni sokovi
Limunada
Ceđena narandža
Ceđeni grejpfrut
Ceđena jabuka
Ceđeni ananas
Hladno cedjena malina
Vitamin C
limun, narandža, grejpfrut, med
Imuno miks
narandža, šargarepa, ananas, đumbir
Mineralna voda
Akva viva
Akva viva
Knjaz Miloš
Knjaz Miloš
Soda Voda
Energetski napici
Red Bul
Bezalkoholni kokteli
Virdžin mohito
soda voda, limeta, nana, šećer, voćni pire
Enerdžajzer
narandža sok, limun, limeta, vanila sirup, grenadin
Kokteli
Polje jagoda
Absolut votka, pire od jagoda, ceđena limeta, nana, jagoda, Proseko
Mohito
Havana klub 3, soda, žuti šećer, limeta, nana
Margarita
Olmeka bjanko, Kontro, ceđena limeta, so
Martini
Bombaj safir, Martini, masline
Negroni
Bombaj safir, Kampari, Martini roso
Kosmopolitan
aperol, proseko, soda voda, kolut narandže
Seks on d bič
Absolut votka, Arčers, narandža sok, brusnica sok
Aperol špric
Aperol, Proseko, soda voda, narandža
Mai tai
Havana klub 3, Havana klub 7, Kontro, Amereto, ceđena limeta, narandža sok, ananas sok, nana
Kafe i topli napici
Domaća kafa
Espreso
Espresso sa mlekom
Dupli espreso
Makiato
Kapućino
Fredo kafa
Kafe late
Nes kafa
Topla čokolada
Čaj set Ronenfeld
Kuvana rakija
Kuvano vino
Vino na čašu
Tamjanika Stambolijski
Šardone Stambolijski
Rose Stambolijski
Merlo Stambolijski
Kaberne Barik Stambolijski
Desertna vina
Glavna karakteristika desertnih vina, pored visokog postotka alkohola je i visok postotak šećera. Ona se najčešće proizvode tako da se pri kraju fermentacije vinu doda – alkohol (obično destilat vina), pa se na taj način zaustavlja vrenje. Zbog toga su desertna vina slatka, sa visokim postotkom šećera iz grožđa koje kvasci nisu bili u mogućnosti u potpunosti da pretvore u alkohol. Desertna vina se piju kao aperitiv pre jela, ili nakon jela uz kolače ili voće. Vino mora biti dovoljno slatko da parira ukusu deserta, a ujedno da upotpuni slatki užitak. Nudimo Vam “Slatku malu”, jedinstvenu slatku tamjaniku vinarije “Budimir” i “Višnjicu” vinarije “Jović”, proizvedenu originalnom tehnologijom od namenski negovane autohtone sorte višanja.
Tamjanika Slatka Mala
- alk. 11% vol.Tamjanika 100%, slatko vino
Vinarija „Budimir”, Tri Morave rejon
Porto fine beli suvi
- alk. 20% vol.Porto fine crveni slatki
- alk. 20% vol.Penušavo vino i šampanjac
Penušava vina su uobičajena kao aperitiv: suvo penušavo vino, šampanjac , poluslatko penušavo vino, belo suvo ili slatko vino, i proseko.
Uz suve poslastice bez čokolade konzumiraju se penušava vina starijeg godišta.
Poslastice poput kolača i sladoleda idu dobro u kombinaciji sa specijalnim likerskim vinima, polusuvim penušavim vinima i aromatičnim slatkim vinima.
Ukoliko se radi o voću, belo slatko, penušavo vino i likerski Rose najbolji su izbor.
Proseko Mioneto
- alk. 11% vol.Treviso, Italija
Brut Imperijal
- alk. 12% vol.Pino noar, pino munir, šardone
Moet & Šandon, Šampanja
Francuska
Roze Imperijal
- alk. 12% vol.Pino noar, pino munir, šardone
Moet & Šandon, Šampanja
Francuska
Dom Perinjon Brut
- alk. 12% vol.Pino noar, šardone
Moet & Šandon, Šampanja
Francuska
Aleksandrović Trijumf
- alk. 13.5%Belo vino
Lagano belo vino sa izraženim kiselinama se savršeno slaže uz predjela, dok sveže belo vino sa voćnom aromom preporučujemo uz manje masna suhomesnata predjela, garnirana laganim sirevima, dinjom, belim grožđem i kanapeima.
Riba spremljena na različite načine, sa ili bez sosa, izvrsno se slaže uz belo suvo kvalitetno vino.
Kada je reč o mesu, belo meso ispečeno na roštilju upotpunjuje se sa belim suvim vinom (sovinjon blan).
Suve poslastice, one bez čokolade, dobro podnose bela slatka i poluslatka vina.
Šardone
Šardone je veoma rasprostranjena sorta, naročito u hladnijim klimatskim uslovima, a podjednako je popularna i u Evropi i u Novom svetu. Od nje se proizvode osvežavajuća, pitka, elegantna i aromatična vina mineralnog karaktera, sa cvetnim i voćnim aromama. Punoća i sočnost razlikuju se u zavisnosti od podneblja, tako da se proizvodi u više stilova. Šardone je belo vino srednjeg do punog tela, sa ukusima žutih citrusa, breskve, jabuke i tropskog voća (banane i ananasa), a često ima i ukus cimeta i karamela (kada sazreva u buradima ima začinske note). Može biti i penušav. Idealno se slaže uz piletinu, svinjetinu, pečurke, kremaste sosove i meke sireve.
Stambolijsko belo
- alk. 13% vol.Posebna selekcija
Šardone 100% barik, suvo belo
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Šardone „Zvonko Bogdan“
- alk. 14% vol.Šardone 100%, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Šardone „Kovačević“
- alk. 13,5% vol.Šardone 100%, suvo vino
Vinarija „Kovačević“, Irig
Šardone „Selekcija“
- alk. 13% vol.Šardone 100%, vrhunsko suvo vino
Podrum „Radovanović“, Krnjevo
Terasa
- alk. 14% vol.Šardone 100%, suvo vino
Vinarija „Matalj“, Vukovo
Šardone Bovin
alk. 15.5% volŠardone 100 %, suvo vino
Severna Makedonija, Povardarje
Luis Latur Šabli Premier kru
alk.13% volŠardone 100 %, suvo vino, barik
Francuska, Burgundija
Korton Šarleman gran kru
alk. 14% volŠardone 100 %, suvo vino, barik
Francuska, Burgundija, Luis Latur
Sovinjon blan
Od ove sorte grožđa proizvode se osvežavajuća aromatična bela vina, sa visokom kiselošću, umerenim alkoholom, mineralnim karakterom, sa suvim završetkom i aromama limuna i sveže posečene trave. Imaju svetlo-žućkastu boju sa sivim i zelenim tonovima. Slaže se uz ribu, piletinu, svinjetinu, teletinu, kozji sir, kao i druge meke sireve.
Sovinjon blan „Zvonko Bogdan“
- alk. 13,5% vol.Sovinjon blan 100%, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Ikon Kampana Albus
- alk. 13% vol.Sovinjon blan barik 100%, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Oniks
- alk. 14% vol.Sovinjon blan 100%, suvo vino
Vinarija „Cilić, Loyovik
Terasa
alk. 13.4% volSovinjon blan 100%, suvo vino
Vinarija Matalj, Vukovo
Pino
Pino je belo vino laganog tela, sa aromama citrusa (limete, pomorandže), jabuke i kruške i cvetnim notama. Vina su pitka, laganog tela, često sa gorkim ukusom na paleu (gorki badem, kinin). Kombinuju se sa salatama i laganim sirevima.
Pino griđo
- alk. 13% vol.Pino griđo 100%, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Jerman
- alk. 12.5% vol.Pino griđo 100%, suvo vino
Frioli, Italija
Morava
Vino je svetlo žute boje sa nežnim sivim odsjajem. Na nosu razvijene intenzivne primarne herbalne arome, podržane odličnom svežinom sa blagim naznakama suvog livadskog cveća u pozadini. Miris se otvara u slojevima prema voćnim aromama ličija i bele vinogradarske breskve. Na ukusu sveže i lagano sa vibrantnim kiselinama. Srednje punog tela sa prijatnom i sočnom završnicom ukusa. Kao jedinstvena autohtona sorta grožđa, Morava pretočena u bocu svojim ukusom oslikava upravo podneblje sa koga potiče.
Morava se preporučuje uz sezonske salate sa kremastim prelivima, pohovana i grilovana bela mesa, belu ribu ili kao aperitivno vino.
Morava
- alk. 13% vol.Morava 100%, suvo vino
Vinarija „Jelić“, Valjevo
Tamjanika
Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu autohtonu srpsku sortu koja se gaji u župskom vinogorju. Ovo vino ima muskatni miris, prijatan i harmoničan ukus i veoma je pitko. Žuto – zelene boje i ima začinske note cimeta, bosiljka i žalfije, kao i voćne note citrusa, ananasa i jagode. Odlično se slaže sa ribom i morskim plodovima, sa pečurkama, kao i sa kolačima od oraha, lešnika i badema.
Muskat
- alk. 12% vol.Muskat Tamjanika 100%, polusuvo vino
Podrum „Bovin“, Negotino
Tamjanika Stambolijska
- alk. 12,5% vol.Tamjanika 100%, suvo vino
Podrum „Doja“, Donja Jošanica
Tamjanika "Filigran"
- alk. 15% vol.Tamjanika 100%, suvo vino
Podrum „Manastir Bukovo“
Temjanika Tikveš, specijalna selekcija
alk. 13% volTamjanika 100 %, suvo vino
Povardarje, S. Makedonija
Jagoda
Jagoda je jedinstveno belo vino koje je prvi put svetlost dana ugledalo u vinariji “Botunjac”. Ovo vino nastalo je od istoimene plemenite sorte vinove loze rodom iz Župe u Srbiji. Proizvedeno bez upotrebe selektivnih kvasaca, bez enzima, bez upotrebe pumpi, nefiltrirano, hladno stabilizovano. U ustima ostavlja naglašenu slast i arome meda. Ovo je vino za aperitiv, uz delikatne potaže i supe, uz ribu u saftu ili prženu.
Jagoda
- alk. 13,4% vol.Jagoda 100%, polusuvo vino
Podrum „Botunjac“, Župa
Malvazija
Suvo belo kvalitetno vino slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem, bistro i konzistentno. Miris mu je fin i tipičan, voćni i cvetni, mada dominira intenzivni cvet bagrema. Na ukusu je suvo, mekano, veoma sveže i prilično slano, srednjeg je tela, uravnoteženo i harmonično, a naknadni mu je ukus bademast što je dodatni kvalitet. Jela uz koja se lepo slaže su bela riba, testenine sa mesom, piletina sa rižom, grilovano povrće, bela mesa.
Malvazija
- alk. 13% vol.Malvazija 100%, suvo vino
Vinarija „Kozlović“, Istra, Hrvatska
Trebiano
Trebiano je jedno od najpopularnijih belih grožđa u Italiji, a ono koje dolazi iz oblasti Abruco je najkvalitetnije. Od ovog grožđa se proizvodi vrhunsko suvo belo vino zlatno žute boje, sa vrlo intenzivnom i punom aromom. Iskazuje voćne, cvetne i začinske ukuse gde se u svojevrsnom vrtlogu kovitlaju sasvim jasno izražene naznake papaje, sa žutim breskvama, lavandom, medom i vanilom. Ide sjajno sa pečenom ribom, belim mesom, nekim punomasnim sirevima, pastom sa povrćem…
Marina Cvetić
- alk. 14% vol.Trebiano 100%, suvo vino
„Maskjareli“, Abruco, Italija
Kupaža
Kupaža je proces mešanja različitih vina, bez obzira da li su napravljena od istih sorti grožđa ili ne. Cilj samog postupka je stvaranje novog vina, boljeg od pojedinačnih vina korišćenih pri mešanju. Vrši se nakon fermentacije i završava se flaširanjem.
Kupaža menja pojedinačne karakteristike vina (ukus, boju, kiselost) i ne koristi se za poboljšavanje lošijih ili osrednjih vina, već samo da izvuče maksimalne osobine iz onih kvalitetnih. Zahvaljujući ukusima i aromama koje se prepliću i bore za prevlast na Vašim nepcima, ova vina možete konzumirati uz svu hranu koja se preporučuje uz bela vina.
8 Tamburaša
- alk. 13% vol.Sovinjon blan, šardone
pino blan, muskat, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Trijumf
- alk. 13,5% vol.Sovinjon blan 85%,
rizling 15%, suvo vino
Podrum „Aleksandrović“, Oplenac
Trijumf Gold
- alk. 13,5% vol.Sovinjon blan 85%, pino blan
rajnjski rizling 15%, suvo vino
Podrum „Aleksandrović“, Oplenac
Bela voda, belo vino
alk. 14% volŠardone, Grenaš Blan
Barovo
Roze vino
Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, specifičnom šarmu i obilju lepršavih aroma, ova vina sve su popularnija u svetu poslednjih godina, pa tako i kod nas. Idealna su upravo za prolećni i letnji period, jer u sebi objedinjuju lagano telo i delikatne arome. Međutim, u njima se podjednako može uživati i ako se konzumiraju kao aperitiv, ili uz lagane salate, predjela i deserte i tokom hladnijih dana, u nekom kutku restorana Stambolijski. Veoma često roze je izbor uz praseće i jagnjeće pečenje.
Sama boja roze vina može da varira od svetle, nežne rozikaste boje pa sve do svetlorubin, crvenkaste nijanse. Boja, kao i naravno arome umnogome zavise od sorte od koje se dobija vino, kao i od vremena koje sok provede u kontaktu sa pokožicama grožđa. Tradicionalan način pripreme podrazumeva da se crveno grožđe ostavi u kontaktu sa sokom kratko vreme, a što je ono kraće, to će i boja vina biti svetlija i nežnija. Roze vina mogu biti slatka, polusuva ili potpuno suva, što je uglavnom i stil većine evropskih rozea.
Muskat hamburg
Delikatni menuet lepršavih nota ruže preplaviće vas reskom svežinom. Dugotrajni finiš za sobom ostavlja punoću ukusa zrelih šumskih jagoda. Idealno je uz hladna predjela, salate, grilovano povrće, meso sa roštilja.
Varijanta
- alk. 13% vol.Muskat hamburg, suvo vino
Podrum „Aleksandrović“, Oplenac
Kupaža
Odabirom više sorti grožđa stvara se zanosna fuzija ukusa i aroma, autentična za svaku kupažu posebno. Zavešće vas blagi nagoveštaj određenih voćnih nota koje se prepliću sa muskatnim aromama u svakoj kapi kupaže rozea. Svaka sorta u kupaži obojiće vino u svoje najbolje karakteristike, doprinevši celokupnom utisku udruživši ukuse i arome sa ostalim sortama. U skladu sa sopstvenim preferencijama preporučujemo Vam da sami izaberete svoju omiljenu kupažu – jer šta god izabrali nećete pogrešiti. Uživajte u kupaži uz neko od jela koje preporučujemo u opštem opisu roze vina.
Stambolijski Roze
- alk. 13% vol.Posebna selekcija
Prokupac 50%, muskat 50%,
polusuvo vino
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Roze
- alk. 12,5% vol.Merlo, kaberne frank
frankovka, polusuvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Vispering ejndžel
- alk. 13,5% vol.Grenaš, rol, sinso
širaz, murverde, suvo vino
Kava d Ešijan, Provansa, Francuska
Trijumf roze
- alk. 13% vol.Kaberne fran 70%, kaberne
sovinjon 30%, suvo vino
Podrum „Aleksandrovic“, Oplenac
Ana Marija roze
alk. 13% volPeti verdo 50%, Sanđoveze 50%
Severna Makedonija, Bovin
Crveno vino
Uz crveno meso (junetina, teletina, svinjetina), domaću i lovnu divljač najbolje idu izrazito puna i jaka, crvena vina sa razvijenim sortnim karakteristikama (kaberne suvinjon, vranac).
Prokupac ide idealno uz jaja pripremljena na različite načine, ili posluženja s pršutom i sirom.
Kada su u pitanju paste, jače crno vino rezervisano je za jak preliv od paradajza.
Kaberne sovinjon
Kaberne sovinjon je tamno crvene boje i ima arome crne višnje, kupine, zelenog bibera, duvana… Sazrevanjem u buretu može dobiti i note vanile. Kaberne sovinjon potiče iz Bordoa i može se reći da je najpopularnije vino na svetu. Ovo vino ima puno telo, visok procenat alkohola, jake tanine i dugotrajnu završnicu kojoj doprinose kako tanini, tako i procenat alkohola. Zbog srednjeg nivoa kiselina dobro je da se pije uz hranu. Hrana uz koju se preporučuje: govedina, jagnjetina, stari sirevi, čokolada…
Stambolijsko vino barik
- alk. 13% vol.Kaberne sovinjon 100%, suvo vino
Kaberne sovinjon rezerve
- alk. 13.5% vol.Kaberne sovinjon 100%, suvo vino
Vinarija „Radovanović“, Krnjevo
Kremen
- alk. 14% vol.Kaberne sovinjon 100%, suvo vino
Vinarija „Matalj“, Vukovo
Kremen kamen
- alk. 13% vol.Kaberne sovinjon 100%, suvo vino
Vinarija „Matalj“, Vukovo
Kaberne sovinjon Bovin
alk. 14% volKaberne sovinjon 100%, suvo vino
Vinarija Bovin, Severna Makedonija
Merlo
Merlo je grožđe plave boje, koje daje tamno vino. Vino je srednjeg tela, sa umerenim nivoom alkohola i svežim aromama crvenog voća i biljnih nota. Hrana uz koju se idealno kombinuje: teletina, musake, ćuretina, kozji i ovčiji sirevi…
Merlo Stambolijski
- alk. 14% vol.Merlo 100%, suvo vino
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Tri Oraha merlot
alk. 14% volMerlo 100%, barik
Crnomasnica, Negotin
Pino noar
Pino noar ima arome crvenog voća – višnje i brusnice i crvenog cveća – ruže, kao i biljne note repe i pečuraka. Ovo je vino srednjeg tela sa naglašenom kiselinom i mekim taninima. Slaže se i uz jela od mesa i uz jela od ribe, odlično se slaže uz file lososa, tunu, svinjetinu, pečurke, sireve.
Pino
- alk. 12,6% vol.Pino noar 100%, suvo vino
Podrum „Botunjac“, Župa
Trijumf noar
- alk. 13,9% vol.Pino noar 100%, suvo vino
Podrum „Aleksandrovic“, Oplenac
Prokupac
Prokupac je crveno vino koje se pravi od istoimene autohtone sorte grožđa iz Srbije. Vino je intenzivne boje rubina, na mirisu su jasni tonovi zrelog crvenog voća. Ukus vina je umereno pun sa izbalansiranom strukturom i dugom završnicom. Preporučuje se uz crveno meso, jagnjeće i svinjsko pečenje.
Doja crveno
- alk. 13% vol.Prokupac 100%, suvo vino
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Doja crveno
- alk. 13% vol.Prokupac 100%, suvo vino
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Doja crveno Breg
alk.14,5% vol.Prokupac 100%, suvo vino, Barik
Vinarija „Doja“, Donja Jošanica
Vranac
Vranac se smatra najznačajnijom sortom grožđa u Crnoj Gori, Hercegovini i jednom od najznačajnijih u Makedoniji. Zastupljen je i u Srbiji. Vina od ove sorte su suva, snažne taninske strukture i srednjeg do visokog nivoa kiselina. Boja vina ide od purpurne kod mladih vina do intenzivne tamno rubin boje. Na mirisu se javljaju arome cimeta, čokolade, cveća, tamnog voća, biljne arome, čak i arome hrasta. Ukus je pun, mek i sa dugom i suptilnom završnicom. Izuzetno mu prija hrastov barik i sazrevanje u boci. Preporučuje se uz dimljeno ili grilovano meso, salate i stare sireve snažnih ukusa.
Imperator
- alk. 15% vol.Vranac 100%, suvo vino
Vinarija „Bovin“, Makedonija
Disan
- alk. 15% vol.Vranac 100%, barik
Vinarija „Bovin“, Makedonija
Ađupka
- alk. 15,5% vol.Vranac 100%, vintaž serija
Vinarija „Bovin“, Makedonija
Maj Vej
alk 16% vol.Vranac 100%, barik
Vinarija „Bovin”
S. Makedonija
Era
alk. 16% vol.Vranac 100%, barik
Vinarija „Bovin”
S. Makedonija
Kupaža
Kupaže od različitih sorti crvenog vina predstavljaju prava umetnička dela: jedinstvene kombinacije strastvenih aroma i snažnih ukusa koje osvajaju na prvi gutljaj. Razlike između kupaža su neverovatne, u zavisnosti od vina koje preovlađuje, dok sa druge strane sve nose neosporni kvalitet. Slagaće se uz sva jela koja inače preporučujemo uz crvena vina.
Monarh S
- alk. 13% vol.Merlot, Kabernet suvinjon
Vinarija „Pik“, Oplenac
Regent rezerve
- alk. 14,5% vol.Kaberne sovinjon, merlo, suvo vino
Podrum „Aleksandrović“, Oplenac
Aurelijus
- alk. 14% vol.Kaberne sovinjon, merlo, suvo vino
Vinarija „Kovačević“, Irig
Rodoslov
- alk. 14,5% vol.Kaberne sovinjon, merlo, prokupac, suvo vino
Podrum „Aleksandrović“, Oplenac
Život teče
- alk. 12,5% vol.Merlo, kabarne fran
frankovka, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Kuve br. 1
- alk. 13,5% vol.Merlo, kabarne fran
frankovka, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Ikon Kampana Rubimus
- alk. 13,5% vol.Merlo 50% kaberne
frank 50%, suvo vino
Vinarija „Zvonko Bogdan“, Palić
Tinjanelo
alk. 14% vol.Sanđoveze 80 % kaberne sovinjon 15%, kaberne fran 5%
Vinarija „Markezi Antinori“
Toskana, Firenca
Barovo Crveno
alk. 14.5% vol.Širaz
Širaz je svetlucav, tamne rubin boje sa granitnim nijansama. Pravi magnet za poznavaoce vina. Kada se sipa u čašu, vino je u skladu sa slatkim mirisom zrelog malog crvenog voća. Preporučuje se da se servira na temperaturi od 12 do 14 stepeni C uz govedinu, jagnjetinu i jagodičasto voće.
Širah Širaz Superior
- alk. 13.5% vol.Širah Širaz 100%, suvo vino
Vinarija „Bovin“, Negotino
Plavac mali
Plavac mali je autohtone dalmatinska sorta, a smatra se ekološkim proizvodom zato što izostaje upotreba bilo kakvih hemijskih sredstava za zaštitu. Kroz mirise vina nastalih od ove sorte se provlači crveno voće, blage note vanile i sortni miris plavca malog sa položaja Dingačkog vinogorja. Vino je finih zrelih tanina, kremasto, voćnog i zemljanog karaktera, duge završnice koju krasi aroma nane i začinskog bilja koje dugo nakon gutljaja ostaju u ustima. Odlično se slaže sa biftekom i crvenim mesima, jakim sirevima.
Dingač
- alk. 14,5% vol.Plavac mali 100%, suvo vino
Vinarija „Matuško“, Pelješac
Montepulćiano
Po stilu tipično italijansko vino, veoma zaokruženo i sa dosta voćnih aroma. Svaka berba odležava u potpuno novim buradima. Vino je izraženog bukea, rubin crvene boje sa plamenim odsjajima. Punog tela i kompleksno, sa zagrevanjem otpušta ukuse voća i cveća, mirisnih začina. Najčešće su to bobice, kupine, suvo cveće, ljubičice, vanila, a jasne su i naznake tamne čokolade. Što se hrane tiče, nema dileme: ovakvo vino traži dobar juneći odrezak.
Marina Cvetić
- alk. 14% vol.Montepulćiano d Abruco 100%
suvo vino
Maskjareli, Abruco, Italija