Šta je to priprema?
Priprema jeste proces, kao što i sama reč kaže, pripremanje i obrada namirnica koje su potrebne za spremanje odredjenog jela. Ona nam omogućava brzu pripremu jela, pa je adekvatna priprema upravo i razlog zašto brže dobijamo pripremljeno jelo u restoranu, nego kod kuće.

Medjutim, proces pripreme moguće je uspešno izvesti i kod kuće, i to nekoliko dana unaprijed, u zavisnosti od toga koje namirnice su potrebne za jelo koje želite pripremiti. Imajući to na umu, uvek možete unapred umarinirati meso, pripremiti fond (osnovu za fine soseve), čak i pripremiti prilog, koji se mogu zagrijati neposredno pred konzumaciju ili servis jela.

 

Priprema je vrlo važna u profesionalnoj kuhinji jer ona omogućava efikasniju proizvodnju jela i servisa jela kako bi svaki gost koji poseti restoran bio zadovoljan hranom koju dobija iz kuhinje. Samim tim, ovo je trik koji se može upotrebiti i u domaćim kuhinjama kako bi zadovoljni bili gosti koje ste ugostili u svom toplom domu, ili prosto način da udovoljite sebi i svojim bližnjima pripremanjem izvanredne hrane na brzi i efikasniji način!